OLAĞAN ŞİİR’İN 19’UNCU SAYISI ÇIKTI
Resmi Büyütmek İçin Tıklayın!
Olağan Şiir 19’uncu durağında, Aykut Nasip Kelebek’in “Yahya Kemal’in Mektepten Memleket’e Gelemeyen Poetikası” incelemesini kapağına taşıdı.
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği tarafından iki ayda bir yayımlanan Olağan Şiir 19’uncu sayıya ulaştı. Derginin bu sayısında, özgün şiirlere, Yahya Kemal’e ve eleştiri yazılarına yer verildi. Arka kapakta ise Melike Aydın Acar’ın “Sıradan Manzara Parçaları” isimli şiiri var.
Sunuş yazısında, eleştiri üzerine yapılan genellemeleri ve şiirin konuşulma alanlarını değerlendiren Aykut Nasip Kelebek, “Şiirin kelimelerle değil fikirlerle yazılması gerektiğini savunuyoruz. Bu anlamda kendimizi 19. yüzyıldan günümüze kadar bir şekilde etkilerini sürdürmeyi, şiirimizde de kendisine her kuşakta taraftar toplamayı başarmış Fransız sembolizminin karşısında konumlandırıyoruz.” diyor.
Olağan Şiir’in 19’uncu sayısında yer alan şairler ve metinleri şöyle sıralanıyor:
Zafer Acar, “Sen ve Dört Mevsim” ve “Hangi Doğa: Yeprem Türk Şiiri”; Osman Serhat Erkekli, “Üç Mısra” ve “Yani: Diriliş Değil Kurtuluş Zamanı”; Samet Kara, “İyi ki Gittin”; Hüseyin Kalyan, “Memphis Meat” ve “Yeprem İçin Bir Tirad”; Mehmet Baş, “İsimlendirme Tutanağı”; İlhan Kurt, “İstasyon Kaçkını”; Muhammed Enis Özel, “Konulu Şiir”; Murathan Cıla, “Tebligat/Tahsilat”; Umutcan Çoban, “Ahraz”; Yunus Emre Aklıbaşında, “Belirgin Damar”, Fahri Alpyürür, “Payımıza Düşen”; Şeyma Subaşı, “Seni Çok Yordum Gazeli”; Kübranur Başar, “Mümkün Saadetler”; Aykut nasip Kelebek, “Ölümden Sonra Yaşam” ve “Yahya Kemal’in ‘Mektepten Memlekete’e Gelemeyen Poetikası”; Mahsum Oğrak, “Yeprem Türk’ün Şiiri Kurak Bir Topraktır”; Ömer Yalçınova, “Yeprem Türk’le Ne Zaman Buluşacağız?”; Hüseyin Kalyan, “Yeprem İçin Bir Triad”.
Okumak için: https://www.tded.org.tr/olagan-siir-dergi-detay/10241/19
Turkcell Dergilik: