5 DERGİMİZLE ULUSLARARASI DERGİ FUARI’NDAYIZ
Resmi Büyütmek İçin Tıklayın!
Edebiyat sahasında ses getiren süreli yayınlarıyla özveri ve başarısını sürdüren Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED), hiç ara vermeden yayımını sürdürdüğü 5 dergisiyle Uluslararası Dergi Fuarı’nda yerini alacak.
“Dilimiz Kimliğimizdir” şiarıyla kurulduğu günden bu yana dil ve edebiyat sahasındaki hizmetleri ve kalıcı katkılarıyla adından söz ettiren Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği, edebiyatın farklı kollarını temsil eden 5 farklı süreli yayınıyla 8 Haziran’da başlayacak Uluslararası Dergi Fuarı’nda yer alıyor. Dergi tutkunları, söyleşiler ve yazar buluşmalarıyla renklenecek olan TDED standında dergilerin önceki sayılarını inceleyebilecek ve indirimli fiyatlarla edinebilecek.
SÜRELİ YAYINLAR
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneğinin yayımlanmakta olan beş adet dergisi bulunuyor:
Dil ve Edebiyat Dergisi, dil ve edebiyatla ilgili metinleri her ay okuyucusuna ulaştırarak yeni ufuklar kazandıran ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği tarafından aylık olarak yayımlanan bir dil-edebiyat-kültür dergisidir. İlk sayısı Ocak 2009’da çıktı ve çıktığı günden bu yana her ay şiir, hikâye, deneme, makale, inceleme, eleştiri, gezi, söyleşi türünde güçlü kalemlerin ortak gayretini bir araya getiren, günümüzün dil sorunlarını ve kadim edebiyat birikimini irdeleyen dosyalar eşliğinde birbirinden değerli sayılara imza attı.
Uluslararası Akademik Hakemli Dil ve Edebiyat Araştırmaları Dergisi, dil ve edebiyatla ilgili olup hakem sürecinden geçen makaleleriyle akademik çevrelerin ilgisini kazanan ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği tarafından yılda iki kere yayımlanan uluslararası hakemli beşeri-sosyal bilimler dergisi. 2010 yılından itibaren altı ayda bir Nisan ve Ekim aylarında yayımlanan Dil ve Edebiyat Araştırmaları Hakemli Dergisi, 2017 yılından beri hem TR DİZİN ULAKBİM’de hem de uluslararası alan indekslerince taranıyor. Derginin yayın dili Türkçe olmakla beraber her sayıda belli ölçüde İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Rusça, Arapça ve Farsça ile Azerbaycan, Kazak, Kırgız, Özbek, Tatar Türkçelerinden makaleler de kabul ediliyor. Her sayı için yoğun bir makale akışı ve talep olmakla birlikte imkânlar ve yayın ilkeleri çerçevesinde belli sayıda makaleye yer verilebiliyor. Uluslararası bir dergi olarak her makale için tek tek intihal raporu alıyor. Dil ve edebiyatı konu eden oldukça geniş alana sahip makaleler hakem sürecinden sonra yayımlanmaya değer bulunuyor.
Olağan Şiir, daha çok genç şairlerin şiirlerinin yer aldığı her nesilden şairi bir araya getiren, şiire dair inceleme ve eleştirilere en az özgün şiirler kadar yer veren, iki ayda bir yayımlanan, şiirimizin temel taşlarını ve günümüz şiirinin cereyanlarını tahlil eden, şiire yeni açılımlar kazandıran dosyalarıyla dikkat çeken bir şiir dergisi.
Olağan Hikâye, ilk sayısı Ekim 2020’de yayımlanan, özgün hikâye metinlerinin yanı sıra, hikâye üzerine makale, deneme, inceleme, araştırma ve eleştiri yazılarına yer veren, hikâyemizin geçmişten bugüne uzanan serüvenini, günümüzdeki hikâye yaklaşımlarını ve bu sürecin geleceğe yansımalarını tahlil eden, tür üzerine yeni fikirler oluşmasına zemin hazırlayan bir hikâye dergisi.
Kardelen Çocuk, ilk sayısı Mayıs 2022’de yayımlanan iki aylık çocuk dergisi. 7 yaş üzeri çocuklara yönelik hikâyelerin, denemelerin, biyografilerin, gezi yazılarının, bilgilendirici notların, oyunların, bulmacaların yer aldığı özgün çizimlerle dolu derginin yazar kadrosunu Türkiye’nin önde gelen çocuk edebiyatçıları oluşturuyor.