TDED SAMSUN 1. OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ
01/08/2026Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Samsun Şubesi'nin 1. Olağanüstü Genel Kurulu, Genel Başkan Ekrem Erdem'in katılımıyla gerçekleştirildi. OMÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bekir Şişman, TDED Samsun Şube Başkanlığı görevine seçildi.
İlkadım Belediyesi Acem Tekkesi'nde düzenlenen genel kurulda yeni dönem yönetimi belirlendi. Yapılan seçim sonucunda Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bekir Şişman, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Samsun Şube Başkanlığı görevine seçildi.
Genel kurula katılan TDED Genel Başkanı Ekrem Erdem, konuşmasında dil ve edebiyat çalışmalarının toplumun kültürel gelişimi açısından taşıdığı öneme dikkat çekti. Erdem, şubelerin bu alandaki faaliyetlerinin yaygınlaştırılması ve genç nesillere ulaşılması konusunda önemli bir rol üstlendiğini ifade etti.
Yeni başkan Prof. Dr. Bekir Şişman ise yaptığı değerlendirmede, Samsun’da dil ve edebiyat alanında daha aktif ve kapsayıcı çalışmalar gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Şişman, akademik birikim ile sahadaki faaliyetleri bir araya getirerek şubenin etkinliğini artırmayı amaçladıklarını dile getirdi.
Kaynak: https://www.dengegazetesi.com.tr/tded-samsun-1-olaganustu-genel-kurulu-gerceklestirildi-207187h.htm