Faaliyet Detay

MEHTAP ŞENKAYA CUMARTESİ BULUŞMALARI’NDA KONUŞACAK

          Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği’nin (TDED) haftalık söyleşi programı “Cumartesi Buluşmaları”nda TDED Yönetim Kurulu Üyesi ve yazar Mehtap Şenkaya, “Kültürel Miras ve Çocuk Edebiyatı ile Değerlerin Aktarımı” başlıklı bir konuşma yapacak. 

          Program, 12 Nisan Cumartesi günü saat 14.00’te, derneğin genel merkezinde bulunan Ahmed Yesevî Toplantı Salonu’nda başlayacak. 

Konuşmacı: Mehtap Şenkaya (Tozkoparan İskender çocuk kitabının yazarı)
Konu: Kültürel Miras ve Çocuk Edebiyatı ile Değerlerin Aktarımı
Tarih: 12 Nisan 2025 Cumartesi
Saat: 14.00
Yer: Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Merkez
Adres: Merkez Mahallesi Feshane Caddesi No:3 Eyüpsultan / İstanbul
İletişim: 0212 581 61 72 / [email protected]

 

          MEHTAP ŞENKAYA KİMDİR?

          Çocuk Gelişimi ve eğitimi Uzmanı ve Aile Danışmanı’dır. İstanbul’da doğdu. İlk ve ortaöğretimini İstanbul’da tamamladı. International University of America Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümünü bitirdi. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sosyal Hizmetler bölümünü okudu. Daha sonra akademik olarak “Aile Danışmanlığı” eğitimini aldı. Özel anaokullarında anaokulu müdürlüğü yaptı. MEB’de ve MEB’e bağlı özel okullarda, Diyanet'te görev yapan öğretmenlere çocuk gelişimi eğitimi verdi, atölyeler gerçekleştirdi. Türkiye genelinde okul öncesi eğitim zirvelerini hazırladı. Zirvelerin program akışını tasarladı ve bilim kurulunda yer aldı. Çeşitli STK ve eğitimci derneklerinde masallarla ilgili eğitimci atölyeleri gerçekleştirdi. Belediyelerde "Erken Çocukluk Dönemi" ile "Aile Okulu" seminerleri verdi. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde Üstün Zekâlı Çocuklara Bilgelik Atölyesi'nde “Kültürel Kodlarımızın Aktarımı Olarak İslam Bilim İnsanları” dersi verdi. Yetişkinlere ve çocuklara zihin haritaları ile yazarlık eğitimi verdi. İbni Haldun Üniversitesi İşbirliği ile “Zihin Haritaları ve Çocuklara Felsefe Eğitmen (PC4) Eğitimi” verdi. Yurt içinde eve yurt dışında kültürel miras ve kültür bilinç temalı Uluslararası Erken Çocukluk Eğitimi Kongresi “Öğrenen Öğretmenler ve Uygulayıcı Öğretmen Sempozyumu”nda öğretmenlere atölye eğitimi verdi. “Masalların Eşiğinde, Medeniyetin Beşiğini Keşfediyorum” adlı projesi ile 2017 yılı “Geleceğin Eğitimcisi” ödülüne layık görülerek, birinci oldu.

          Eserleri: Benim Adım Tozkoparan İskender, Tozkoparan İskender İle Okçular Tekkesi, Fatih Sultan Mehmed, Hezarfen, Siz Hiç Koşan Yağmur Damlası Gördünüz mü?, Sevgi Bahçesi / Dini Eğitim Seti, Aykız / Okul Öncesi Dikkat ve Zekâ Geliştirme Etkinlik Seti, Neşeli Hayvanlar / Okul Öncesi Eğitim Seti, Hadislerle Davranış Sandığım, Süper Karınca Matematik Öğreniyor 1-2

Galeri