Faaliyet Detay

KURULUŞLAR TÜRKÇE İÇİN GENEL MERKEZ’DE TOPLANDI

“Kurumların Türkçeye Karşı Sorumlulukları” çalışmasını yürüten Türkçe İçin Gönüllü Kuruluşlar Birliği temsilcileri, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Genel Merkez’de Genel Başkan Ekrem Erdem başkanlığında bir toplantı gerçekleştirdi.

“Kurumların Türkçeye Karşı Sorumlulukları” konusunda faaliyet yürüten Türkçe İçin Gönüllü Kuruluşlar Birliğinin temsilci kuruluşlarından Bilim Teknoloji Derneği Genel Başkanı Metin Öztürk, Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Bakkal ve Türk Kültürüne Hizmet Vakfı Genel Koordinatörü Burcu Akarsu, dernek yöneticilerinin de katıldığı toplantıda Türkçenin maruz kaldığı yabancı dil istilasına seyirci kalınmayacağı, kurumların Türkçeye karşı sorumluk şuuru kazanması için mücadele etmek konusunda birlikte hareket edilmesi gerektiği mesajı verildi. Genel Başkan Ekrem Erdem, bu mücadeleye katkı sunmak için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti. Bilim Teknoloji Derneği Başkan Yardımcısı Ramazan Bakkal, Türkçenin yabancı dillerce istilasına karşı gösterdiği hassasiyet dolayısıyla Genel Başkan Ekrem Erdem’e ve dernek yöneticilerine teşekkür etti. Toplantıya dernek yönetiminden Genel Başkan Vekili Üzeyir İlbak, Genel Başkan Yardımcıları Seyfullah Şahbaz, İrfan Çalışan ve Zekeriya Kaan, Genel Sekreteri Cemal Özdemir, Genel Muhasibi Ferudun Tekbıyık, YK Üyesi Elif Tokkal katıldı. 

 

KURULUŞLAR, TÜRKÇENİN KORUNMASI AMACIYLA BİR ARAYA GELDİ

12 Mart 2025 tarihinde Türk Edebiyatı Vakfında Türkçenin korunması amacıyla düzenlenen toplantıya Genel Başkan Vekili Üzeyir İlbak iştirak etmişti. Toplantıya katılan kuruluşlar ve temsilcileri şunlardır: Türk Dil Kurumu Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Fatma Bölükbaş Kaya, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir İlbak, Aydınlar Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Sakin Öner, Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Serhat Kabaklı, İrfan Avşar, Türk Kültürüne Hizmet Vakfından Pınar Doğan, Avrasya Bir Vakfı Y.K.Üyesi Perihan Durmaz, İstanbul Türkocağından Fuat Mazıcı, ESKADER Başkanı Fatma Ersem Yargıcı, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfından Metin Köse, Bilim Teknoloji Derneği Başkanı Metin Öztürk, Şahnur Gümüşsoy ve Ramazan Bakkal.

Galeri