Faaliyet Detay

AHMET MERAL “CUMARTESİ BULUŞMALARI”NDA KONUŞACAK

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği’nin (TDED) kurulduğu günden bu yana aralıksız sürdürdüğü haftalık söyleşi programı “Cumartesi Buluşmaları”nda ayın ikinci konuşmacısı araştırmacı yazar Ahmet Meral, “Din ile Siyaset Arasında Yeni Bir Yaklaşım Niçin Gerekir?” başlıklı bir konuşma yapacak. Etkinliğe Ramazan süresince ara verilecek.

Program 14 Şubat Cumartesi günü saat 14.00’te, derneğin genel merkezinde bulunan Ahmed Yesevî Toplantı Salonu’nda başlayacak. 

Konuşmacı: Ahmet Meral
Konu: Din ile Siyaset Arasında Yeni Bir Yaklaşım Niçin Gerekir?
Tarih: 14 Şubat 2026 Cumartesi
Saat: 14.00
Yer: Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Merkez

 

AHMET MERAL KİMDİR?

1957 yılı Trabzon Of’ta doğdu. İlk ve Ortaokulu Adapazarı’nda, liseyi Ümraniye Lisesi’nde bitirdi. 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünden mezun oldu. Bir süre Plastik ve Tekstil sektöründe serbest ticaret yaptı. 1994 yılından itibaren aralıksız 15 yıl boyunca Özel Üsküdar Bağlarbaşı Lisesi’nde Tarih öğretmeni olarak çalıştı.

2008 Kasım ayından itibaren Fazilet Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından, Özel Üsküdar İlköğretim Okulu Müdürlüğüne getirildi. 2010 Haziran ayında Kısa Dünya Tarihi 1 isimli eseri yayınlandı. Halen tarih alanında makaleleri yayınlanmaktadır. Evli ve biri kız iki çocuk babasıdır.

Galeri