TDED MERSİN BİR İYİLİK ÖYKÜSÜ YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ
Resmi Büyütmek İçin Tıklayın!
Mersin Üniversiyesi ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şubesi tarafından düzenlenen "Bir İyilik Öyküsü" konulu anı yarışması ödül töreni yapıldı.
Mersin Üniversitesi'nin (MEÜ) Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği ile birlikte bu yıl onbirincisini düzenlediği anı yarışmasının kazananları belli oldu. Bu yıl 'Bir İyilik Öyküsü' temasıyla yapılan yarışmada birinciliği “Delice” adlı eseriyle Salih Yaşar, ikinciliği Fatma Esmer “Karaciğerim” ve üçüncülüğü Songül Özlü “Yarınlar Güzel Olacak ” adlı eserleri ile paylaştılar. Yarışmada birinci üçbin TL, ikinciye binbeşyüz TL, üçüncüye bin TL para ödülü yanı sıra kazanan üç eser sahibine de büyük Türkçe Sözlük hediye edildi. Zeki Bakıtral “Cehennemden İyilikler Ülkesine”, Dilara Eminoğlu “Sevginin Gücü”, Emine Hıdıroğlu “Sadık Dost”adlı eserleri ile mansiyon ödülleri takdim edildi.
Ödül töreni Mersin Üniversitesi öğrencilerinin ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti. Prof. Dr. Ahmet Çamsarı Konferans Salonu’nda yapılan törene Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Duman ve Aydın Eğin, Mersin illi Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Memur-Sen Mersin İl Başkanı Abdulla Çelik, Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şube Başkanı Dr. Mustafa Erim, dernek yönetim kurulu üyeleri, öğrenciler ve Mersinli edebiyat severler katıldı.
Törende konuşan Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şube Başkanı Dr. Mustafa Erim, “Neredeyse geleneksel hale gelen bu yarışmanın bu yıl onbirincisini gerçekleştiriyoruz. Sivil Toplum Kuruluşlarında güven ve istikrarsızlıktan yakındığımız günümüzde onbir yıl üst üste Mersin Üniversitesi ile bu programları yürütmüş olmaktan kurumsal olarak mutlu olduğumuz ifade etmek isterim.” Dedi.
Ayrıca konuşmasında Erim ”İyilikle güzelleşen dünyada bugün bütün bunları unutur olduk. Oysa bizler iyilik yapmayı hayatın anlamı olarak kabul etmiş bir dinin mensuplarıyız. Bizler iyilik üzerine inşa edilmiş bir medeniyetin çocuklarıyız., Bizler yaptığı yardımı sadaka taşlarında gizleyen, sağ elinin verdiğini sol eli duymayan, mahalle bakkallarından borç defterlerini satın alan, sadece insana değil, tüm canlılara, hayvanlara, bitkilere ve tabiata iyilikle davranan bir coğrafyanın mirasçılarıyız.
Sevgili dostlar gelin hayatımızı iyilikler üzerine inşa edelim. Birbirimize güler yüzlü olalım, selamlaşmayı yayalım, hasta komşumuzu ve dostlarımızı ziyaretimizle mutlu edelim, yaptığımız yemekten bir tabağı bir yoksulun sofrasına koyalım, kimsesiz çocukların yanaklarından süzülen gözyaşlarını silelim, yetimlerin başını okşayalım, merhameti yeniden bu coğrafyada hakim kılalım. Yoksulun hamisi olmayı tavsiye eden "sevdiğiniz şeylerden infak etmediğiniz sürece iyilik yapmış olmazsınız buyruğunu ve “Her iyilik bir sadakadır” düsturunu hayata geçirelim. Unutmayalım ki yalnız hayrı işleyen değil hayra vesile olan da, hayrı yapmış gibidir.
Ne geldiyse başıma iyilik yapmaktan geldi gibi yanlış anlayışları lügatımızda ve hayatımızdan çıkaralım. Bırakın iyilik gibi ulvi bir duyguyu yük olarak görenler kendi bencillikleri ve yalnızları içinde hayatlarını sürdürsünler. Ama siz iyilik yapmaya devam edelim” Dedi.
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mesin Şube Başkanı Mustafa Erim “İşte bu ülkenin değerlerini yeniden hatırlamak amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu yarışmanın ödül törenine emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı ödül töreni konuşmasında ise “Üniversitemiz bugüne kadar birçok kurum ve dernekler ile paydaş projelerimiz oldu ancak sürekliliği maalesef olamadı. Ancak Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği ile onbir yıldır çok iyi bir işbirliği sürdürdüklerini söylerken bundan duydukları memnuniyetini dile getirdi.
Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı yarışma konusunun 'Bir İyilik Öyküsü” olarak seçildiğini hatırlatarak, " Hayatımızda bize yapılan ya da bizim yaptığımız bir iyiliğin mutlaka bu hayatta bir karşılığı olacaktır. Bu karşılık maddeb olmasa da vicdanımızdaki huzur ve rahatlıktır. Yapılan veya yapılacak iyilikler asla karşılıksız kalmaz” Dedi.
Törende Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcsı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı yarışmanın düzenlenmesi ve katkılarından dolayı TDED Mersin Şube Başkanı Dr. Mustafa Erim’e plaket takdiminde bulundu.
Konuşmaların ardından yarışmaya katılan eserlerden dereceye giren ilk eser, sahibi tarafından seslendirilerek salondakilerle paylaşıldı. Yarışmada dereceye girenlere ödül ve belgeleri Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Tded Mersin Şube başkanı Dr. Mustafa Erim, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Akdeniz belediye Başkan yardımcısı Yusuf Duman, Mersin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü veysel Topkaya ve Prof. Dr. Cemal Altan tarafından takdim edildi.
YARIŞMADA BİRİNCİLİK ÖDÜLÜNÜ ALAN SALİH YAŞAR, “KARACİĞERİM “ADLI ESERİYLE İKİNCİLİK ÖDÜLÜNÜ FATMA ESMER TDED MERSİN ŞUBE BAŞKANI DR. MUSTAFA ERİM’DEN ÖDÜLÜNÜ ALDI.
MERSİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ADEM KOCA ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜNÜ SONGÜL ÖZLÜ’YE TAKDİM ETTİ.
MANSİYON ÖDÜLÜNÜ KAZANAN ZEKİ BAKITRAL ÖDÜLÜNÜ AKDENİZ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI YUSUF DUMAN’DAN ALDI.
AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRÜ VEYSEL TOPKAYA MANSİYON DALINDA ÖDÜL ALAN DİLARA EMİNOĞLU’NA ÖDÜLÜNÜ TAKDİM ETTİ.
ÜÇÜNCÜLÜK MANSİYON ÖDÜLÜNÜ KAZANAN EMİNE HIDIROĞLU’NA İSE ÖDÜLÜNÜ PROF.DR.CEMAL ALTAN TAKDİM ETTİ.